Bosnië en Herzegovina, dat ook wel als het enige moslimland van Europa wordt beschouwd. De bevolking bestond in 2010 voor 41,6% uit moslims. Een land met betoverende bossen, prachtige rivieren, immense bergen en een zeer gastvrij volk. Reden genoeg voor ons om het dit collegejaar te selecteren als onze nieuwe reisbestemming! Zeven dagen lang zullen we rondreizen door adembenemende natuur en historische steden, waaronder: Sarajevo, Srebrenica, Olovo, Travnik, Jajce, Mostar, Konjic, Jablanica, Buna en Počitelj. Met een interessant reisprogramma dat wij voor jullie in elkaar hebben gezet, wordt dit in sha Allah ongetwijfeld wederom een onvergetelijke studiereis. Zo staat er op de planning een ontmoeting met de Islamska zajednica (raad van islamitische geleerden); toch wel bijzonder voor een Europees land! Ook zullen we in gesprek gaan met studenten van de fakultet islamskih nauka (faculteit der islamstudies) en indrukwekkende musea en stadscentra bezoeken.

Naast de prachtige natuur kent het land ook een heel donker verleden. In 1992 brak hier de burgeroorlog uit die vervolgens uitmondde in een genocide op de moslims. Daarom willen wij ons gedurende de reis niet enkel focussen op al het mooie dat het land te bieden heeft, maar ook stilstaan bij de sporen die sinds 1995 nog altijd zichtbaar zijn. Een verstandige trekt namelijk lering uit het verleden, voor de toekomst! We zullen om deze reden ook afreizen naar Srebrenica en tijd doorbrengen met bijzondere ooggetuigen van deze burgeroorlog, namelijk de weduwes die destijds hun geliefden hebben verloren.

De studiereis is exclusief voor onze leden en donateurs (je hoeft geen student/alumnus te zijn om lid of donateur te worden!). We vertrekken in sha Allah op dinsdag 22 augustus en zijn de 29ste weer terug. De prijs is inclusief vliegtickets, vervoer, hotels, ontbijt en zowel een gids als reisleider gedurende de gehele reis. Van mensen die eerder meegegaan zijn met onze studiereizen, krijgen we terug dat ze de combi

Ticketinfo
Aanmelden kan via www.svisa.nl/bosnie